Posted on: June 14, 2022 Posted by: Inggrit Eunike Novaleta Comments: 0

Leuven Value Network kroont talentvolle Leuvense ondernemers op de eerste editie van de Leuven Innovation Awards

PRESS RELEASE

Op zaterdag 11 juni 2022 werd het Irish College Leuven met dank aan partners UCLL, Leuven MindGate, Cronos Leuven, Raccoons, Comate, Broadkastr, Start it @ KBC, VOKA & Jong VOKA omgetoverd tot het hoofdpodium van deze allereerste editie van de ‘Leuven Innovation Awards’.

Een avond waarbij 22 Leuvense bedrijven de kans hadden om bekroond te worden met een LIA, verdeeld over 6 verschillende categorieën. Aan de hand van 90 sec pitch op het event, werden de winnaars verkozen door het unanieme verdict van een vijfkoppige jury. Er waren een aantal special guests aanwezig, onder andere Nicola de Michelis (Directeur voor Smart & Sustainable growth – Europese commissie) & Lalynn Wadera (Schepen economie van Leuven). Ook een inspirerende speech door kersverse Minister Jo Brouns gaf de nominees nog een laatste boost voor ze on stage gingen pitchen.

Winnaars van de allereerste LIA’s 2022:

  • EXTRAQT werd verkozen als Best Startup. 
  • REIN4CED werd verkozen als Best Scaleup. 
  • Statik werd verkozen als Best Agency. 
  • Leuven 2030 werd verkozen als Best NGO.
  • Bpart werd verkozen als winnaar voor de Best Collaboration.

‘Loved by Leuven’

De ‘Loved by Leuven’ award werd gewonnen door Relu. Dit was de publieksprijs waarbij alle Leuvenaars  konden stemmen op zijn/haar favoriet. Er werden meer dan 1000 stemmen uitgebracht.

Bekijk het als de MIA’s (Music Industry Awards), maar dan voor innovators in plaats van artiesten”, vertelt Jente Schoutens, oprichter van Leuven Value Network. “Met de Leuven Innovation Awards willen we samen met een team Event- & Project Management studenten van de UCLL, de ondernemers, die met hun werk innovatie in Leuven en zelfs de wereld brengen, hun verdiende zonlicht geven.” 

Een eerste editie die doet smaken naar meer. “Deze eerste editie was voor ons ook even spannend, we zijn tevreden met hoe dit eerste prototype verlopen is. We voelen draagvlakken en zien wat we verder kunnen tunen, dus starten meteen al met de voorbereidingen voor de tweede editie: LIA’s 2023!”

Het was een avond vol spektakel waarbij er naast een awardshow en pitches ook een walking dinner in de tuin voorzien werd. Na de awardshow werd er tijd en ruimte voorzien zodat alle innoverende minds samen konden komen en konden netwerken onder begeleiding van een inspirerende jazz band. Na het formele gedeelte konden alle gasten hun dansschoenen bovenhalen en de zware werkweek van zich afzetten op de afterparty. 


Dit event is de verdienste van een grote groep jonge vrijwilligers alsook 6 Event- & Projectanagement studenten van UCLL die dit als deel van hun afstudeerproject organiseerden, ze kijken nu al uit naar Leuven Innovation Awards 2023! Contactpersoon: Jente Schoutens

Telefoon: 0484 72 48 14

E-mail: jente@valuenetwork.be

Website: Valuenetwork.be